1 blomkål, i små buketter
2 ss olje
3 gule løk, grovt kuttet
4 fedd hvitløk, presset
1 ts fersk ingefær
2 ts malt koriander
2 ts malt spisskummen
en klype tørkede chiliflak
salt&pepper
400 g plommetomater, grovt kuttet
400 g kikerter, ferdigkokte og avrent
1 dl vann
2 ts garam masala
1/2 potte frisk koriander
Hell kaldt vann i en kjele til de dekker blomkålbukettene. Når vannet koker skal skal blomkålen kun koke i to minutter. Hell bukettene over i et dørslag og stans kokeprosessen ved å helle kaldt vann over.
Ta olje i en stor, vid gryte. Fres løken, hvitløken og ingefæren til det er blankt, men aldri brunt Etter 10 minutter tar du i krydderet, bortsett fra frisk koriander og garam masala. La det frese 5 minutter til.
Ta i tomatene, kikertene, blomkålen og garam masala. Hell over 1 dl vann og bland godt. La det putre til blomkålen er mør. Smak til med salt og pepper.
Avslutt med å drysse frisk koriander over.
Oppskriften er hentet fra BAMAs nettsider.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar