Velkommen til farmors tradisjonsrike og internasjonale kjøkken hvor enkle og nøkterne retter trylles fram.
fredag 4. oktober 2013
Grønnsaksgrateng
1 sp smør
2 sp mel
6 dl melk
1 ts sennep
200 g revet ost
2 store poteter, i skiver
1 brokkoli, i små buketter
1 blomkål, i små buketter
250 g frosne erter
100 g fersk spinat
Smelt smøret i en kasserolle, tilsett melet og rør rundt.
Spe på med melk og rør godt. Spe på med melk gradvis og pass på at sausen ikke klumper seg.
Ha i mesteparten av osten, men gjem litt til gratinering.
Kok opp vann i en annen kasserolle. La potetene koke et par minutter før blomkålen og brokkolien havner i vannet. Ta i ertene tilslutt, men ikke spinaten.
Ta alle grønnsakene, inkludert spinaten men gjem unna litt poteter, over i sausen. Bland godt.
Ha alt over i en ildfast form. Legg potetene over som et lokk og dryss revet ost over.
Sett inn i ovnen på 200 grader i 30 minutter.
Server med revne gulrøtter.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar