tirsdag 17. september 2013

Boller fylt med deilig skogsbær


1 pakke ferskgjær
6 1/2 dl helmelk
200 g smør
2 dl sukker
2 ts bakepulver
1 kg hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme

400 g skogsbærblanding
3 ts kardemomme
4 sp sukker

Smelt smør og tilsett melk. La væsken varmes til 37 grader. Smuldre den ferske gjæren i en bakebolle og tilsett så væsken. Rør til alt er blandet. Nå må du ta i alt det tørre. Deigen er nå klar til å bli knadd og eltet med gode, varme hender. 

Plasser bakebollen på et lunt sted, gjerne på varmekablene i en drøy time. 
Når deigen har hevet seg til dobbel størrelse, skrur du på ovnen 225 grader og deler deigen i to. Så ruller du en pølse som du igjen kjevler ut i rektangel. Fordel skogsbærfyllet på langs i midten. Pakk/rull pølsen forsiktig tilbake. Del i omlag 13 deler. Det blir litt kliss på kjøkkenbenken når bærsaften renner, men pytt, pytt. Ta hver del og plasser den rullende siden opp i en smurt form. Bollene må gjerne ligge tett. Gjenta samme prosess med den andre pølsen. 

Før du setter formen inn i ovnen er det lurt å pensle med smeltet smør. Bolleformen skal stå i ovnen i omlag 30 - 40 minutter. Om bollene blir faretruende mørke, kan du legge et bakepapir over. 

Da var kosen sikret denne kvelden også. 


    

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar