Velkommen til farmors tradisjonsrike og internasjonale kjøkken hvor enkle og nøkterne retter trylles fram.
søndag 22. september 2013
Grove rundstykker med oregano
50 g smør
3 1/2 dl melk
50 g gjær
250 g sammalt hvete, grov
300 g hvetemel
1/2 ts salt
2 ts oregano
1 egg
Smelt smøret i en kjele. Hell i melken og varm til 37 grader. Det er bedre at den er for kald enn for varm.
Smuldre gjæren i en bakebolle og hell over væsken. Rør til gjæren er oppløst i væsken.
Ta i melet og oregano. Rør godt og kna deiegn med hendene.
Sett deigen til heving på et lunt sted med palst og kjøkkenhåndkle over i 30 minutter.
Del deigen i 15 deler og trill de ut i bolleform.
Plasser rundstykkene på en bakeplate med bakepapir. Legg et kjøkkenhåndkle over og la de heve i 30 minutter.
Pensle med sammenvispet egg og sett bakebrettet i ovnen på 250 grader i 15-20 minutter.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar