mandag 18. november 2013

Tomatsuppe


2 sjalottløk, finkuttet
2 stangselleri, finkuttet
1 gulrot, finkuttet
2 ts tomatpure
1/2 g modne tomater, skåret i båter
salt&pepper
1 ss sukker
5 dl grønnsakskraft

Ha litt olje i en kasserolle på svak varme. Ta i de finkuttede grønnsakene og la de bli blanke. Dette tar ca 10 minutter.
Ta i tomatpure og bland godt. Ta i salt, pepper, sukker og tomatene. La det småkoke på lav varme i 10 minutter.
Når tomatene har mistet formen, tar du i grønnsakskraften. La det småkoke ytterligere 10 minutter før du tar frem stavmikser og moser alt sammen.

Server gjerne med makaroni og/eller hardkokt egg. Suppen kan fryses. For en litt sterkere suppe anbefaler jeg å ta i litt finhakket chili med de andre grønnsakene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar