Velkommen til farmors tradisjonsrike og internasjonale kjøkken hvor enkle og nøkterne retter trylles fram.
torsdag 14. august 2014
Bakt laks med eksotisk quinoasalat
2 laksefileter på 100 g
litt soyasaus
1 dl quinoa
1 rødløk
1/2 chili
3 cm fersk ingefær
2 ss frisk koriander
1 mango
1 avokado
saften fra 1/2 lime
Legg fisken i en ildafst form og hell litt soyasaus over.
Kok 1 dl quinoa i 2 dl vann.
Halvparten av chilien, rødløken, ingefæren og korianderen skal fordeles på salat og fisk, så det lønner seg først å hakke, for så å dele i to.
Bland det du har hakket godt og fordel halvparten over på fiskestykkene. Sett i ovnen på 180 grader i 10-12 minutter.
Resten legger du i en salatbolle.
Kutt mango og avokado i små terninger.
Bland godt sammen med quinoa. Skvis over limesaft.
Server salaten ved siden av fisken.
Oppskriften fant jeg på Meny, men jeg byttet ut byggris med quinoa. I oppskriften skal man bruke teriyakisaus, men soyasaus fungerte også bra. Mengden passer til 1 sulten snute.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar