Velkommen til farmors tradisjonsrike og internasjonale kjøkken hvor enkle og nøkterne retter trylles fram.
fredag 15. august 2014
Jernrik salat med spinat og brokkoli
1 dl quinoa
1 brokkoli
1 pose spinat
1 avokado
1 granateple
1 pakke spirer
til dressing:
1 appelsin
2 ts honning
litt olivenolje
salt&pepper
Kok quinoa i 2 dl vann i omtrent 10 minutter. La den avkjøle seg før den havner i salatbollen.
Skjær brokkolien i små buketter.
Skjær avokadoen i terninger.
Bland alle ingrediensene i en salatbolle.
Riv appelsinskallet i en bolle.
Del appelsinen i 2 og skvis saften over.
Ta i olivenolje.
Smak til med minst 2 ts honning. Bruk gjerne en liten brokkolibukett til å smake deg frem til den avbalanserte smaken.
Ta i litt salt og pepper for å heve dressingen ytterligere.
Bland i salaten.
Oppskriften fant jeg på godt.no og mesterhjernen bak er Lise Finckenhagen.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar