1 ss smør
2 1/2 dl melk
25 g gjær
3 dl siktet rugmel
3 dl hvetemel
100 g valnøttkjerner, grovhakket
3/4 ts salt
Smelt smøret i en kjele og ha i melken.
Smuldre gjæren i en bakebolle.
Når væsken er 37 grader kan du løse gjæren opp i litt av væsken. Ta i resten av væsken før du tilsetter melet og saltet. Bland godt.
Sett til heving et lunt sted med plastfolie og kjøkkenhåndkle over bollen.
Elt deigen fast og fin, og tilsett valnøttene underveis i prosessen.
Form til et brød og sett det i en smurt brødform.
Det bør etterheves i omtrent 20 minutter.
La brødet stå på nederste rille i ovnen på 200 grader i omtrent 25 minutter.
Brødet bør avkjøles på rist.
Oppskriften er hentet fra Gode Brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar