![]() |
Oppskriften gir 3 brød |
1 1/2 liter fingervarmt vann
50 g gjær
3 ts salt
3 ss olje
1 kg sammalt hvete, fin
300 g sammalt rug, fin
300 g sammalt rug, grov
2 dl hvetemel
2 dl hvetekli
2 dl solsikkekjerner
2 dl linfrø
Smuldre gjæren i en bolle og ta i litt fingervarmt vann. La gjæren løse seg før du tar i resten av vannet.
Ta i resten av ingrediensene. Bland godt. Jobb med deigen til den er smidig og fin.
Sett den til heving et lunt sted i omlag 1 time.
Så skal den igjen jobbes litt med, før den skal heve ytterligere i 30 minutter.
Endelig skal deigen deles i 3 like store deler.
Form dem til brød og legg dem i smurte former.
La brødene etterheve i 20-30 minutter.
Brødene skal stekes på 200 grader i litt over 1 time.
La brødene avkjøles på rist.
Oppskriften fant jeg i Den Rutete Kokeboken.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar