Velkommen til farmors tradisjonsrike og internasjonale kjøkken hvor enkle og nøkterne retter trylles fram.
onsdag 25. juni 2014
Saftig gulrotkake
3 egg
150 g brunt sukker
120 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts malt kanel
1 ts kardemomme
50 g smeltet smør
5 dl revne gulrøtter
100 g hakkede valnøtter
70 g sukker
Til glasur
300 g melis
150 g kremost
1oo g smeltet smør
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Ha i alt det tørre.
Ta i gulrøttene, valnøttene og smøret i røren. Bland godt.
Hell røren over i en rund kakeform og sett i ovnen på 170 grader i ca 40 minutter.
Bland melis, kremost og smelt smøret.
Skvis saften fra en halv appelsin over. Rør godt.
Smør glasueren på kaken.
Oppskriften fant jeg på VGs sider.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar