Velkommen til farmors tradisjonsrike og internasjonale kjøkken hvor enkle og nøkterne retter trylles fram.
mandag 30. juni 2014
Kanelsnurr med eple
125 smør
5 dl melk
50 g gjær for søtbakst
1 1/2 dl sukker
1 ts kardemomme
1,4 liter hvetemel
Til fyll:
50 g smør
2 epler
kanel
sukker
Til pynt:
1 egg
perlesukker
Smelt smøret. Ta i melken og la det bli fingervarmt.
Smuldre gjæren og løs den opp i litt av væsken.
Ta i det tørre og jobb med deigen til den er smidig.
Strø over litt mel og sett den til heving på et lunt sted. Dekk gjerne med plast. Deigen skal heve til dobbel størrelse.
Del deigen i to når den er ferdig hevet. Kjevl ut til en avlang firkant. Smør et lag med smør og riv et eple over. Strø sukker og kanel over.
Rull deigen til en pølse. Kutt i biter og legg kanalsnurrene med "rundingene" opp som på bildet.
Gjenta samme prosess med deig nummer to.
La bollene heve en gang til i 20 minutter.
Før kanelsnurrene skal puttes i ovnen, kan du vispe et egg og pensle over bollene. Strø perlesukker over.
La de steke på nederste rille i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter.
Oppskriften er hentet fra Den Rutete Kokeboken.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar