Velkommen til farmors tradisjonsrike og internasjonale kjøkken hvor enkle og nøkterne retter trylles fram.
tirsdag 1. juli 2014
Vegetarlasagne
Til fyllet:
2 løk, kuttet
2 fedd hvitløk, knust
2 gulrøtter, kuttet
1 boks linser
1 boks tomater, hakkede
1 pose spinat
oregano, salt og pepper
Til hvit saus:
2 ss smør
4 ss hvetemel
4-5 dl melk
3 dl revet ost
Til pynt:
6 cherrytomater, kuttet i to
1 fersk mozzarella, i biter
Lasagneplater etter behov
Fyllet:
Fres løk, hvitløk og gulrøtter i litt olivenolje til det er blankt.
Ta i linsene og tomatene. Gi det et oppkok.
Vend inn spinaten helt på slutten.
Saus:
Smelt smøret og ta i melet. Rør godt.
Spe på med melk mens du rører.
Ta i osten og la den smelte i sausen.
Legg et lag med saus i en ildfast form, så fyll, lasagneplater og saus.
Gjenta prosessen.
La det øverste laget være dekket med ostesaus.
Legg cherrytomatene og mozzarellaosten på toppen.
Sett i ovnen på 200 grader i omtrent 30 minutter eller til toppen er gyllen.
Server med grønn salat.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar