tirsdag 1. juli 2014

Vegetarlasagne


Til fyllet:
2 løk, kuttet
2 fedd hvitløk, knust
2 gulrøtter, kuttet
1 boks linser
1 boks tomater, hakkede
1 pose spinat
oregano, salt og pepper

Til hvit saus:
2 ss smør
4 ss hvetemel
4-5 dl melk
3 dl revet ost

Til pynt:
6 cherrytomater, kuttet i to
1 fersk mozzarella, i biter

Lasagneplater etter behov

Fyllet:
Fres løk, hvitløk og gulrøtter i litt olivenolje til det er blankt.
Ta i linsene og tomatene. Gi det et oppkok.
Vend inn spinaten helt på slutten.

Saus:
Smelt smøret og ta i melet. Rør godt.
Spe på med melk mens du rører.
Ta i osten og la den smelte i sausen.

Legg et lag med saus i en ildfast form, så fyll, lasagneplater og saus.
Gjenta prosessen.
La det øverste laget være dekket med ostesaus.
Legg cherrytomatene og mozzarellaosten på toppen.
Sett i ovnen på 200 grader i omtrent 30 minutter eller til toppen er gyllen.
Server med grønn salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar