Velkommen til farmors tradisjonsrike og internasjonale kjøkken hvor enkle og nøkterne retter trylles fram.
fredag 4. juli 2014
Nøttebrød
7 dl melk
50 g gjær
2 ts sukker
1 1/2 ts salt
3 ss olivenolje
2 dl havregryn
1 dl hvetekli
600 g grovbakstmel
300 g hvetemel
100 g valnøttkjerner
havregryn til pynt
Varm melken til fingervarmt.
Smuldre gjæren i en bolle og ta i litt av melken. Rør ut gjæren før du tar i resten av melken.
Ta i alt det tørre, men vent med valnøttene til slutt. Bland godt og elt deigen, men ikke for fast.
Sett deigen til heving under plast og kjøkkenhåndkle i 40 minutter.
Del deigen i to, og form til enten til avlangt eller rundt brød.
Pensle brødene med vann og strø havregryn over.
Sett til heving i 30 minutter.
Stek brødene på nederste rille på 200 grader i omtrent 50 minutter.
La brødene avkjøles på rist.
Oppskriften er hentet fra Den Rutete Kokeboken.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar